Lørdag, 23. juni

Lørdag, 23. juni

ARoS

11.00 Forfattersamtale Vigdis Hjortog Nael Eltoukhy
En samtale mellem to spændende og kontroversielle forfattere. Begge udfordrer de skellet mellem fiktion og virkelighed gennem samfundskritik og ved at bruge historisk stof.

12.00 Forfattersamtale Iben Mondrup og Khaled Khalifa
To spændende forfattere mødes. Khalifa har imponeret både syriske og internationale læsere med sine bøger, der på forskellige vis portrætterer et krigshærget land bl.a. igennem fortællingen om en familie i krig. Flere af Mondrups bøger er også fortællinger om familier, men i hendes bøger fokuseres der mere på familiens indre dynamikker, der især tager udgangspunkt i børnenes perspektiv.

13.00 Forfattersamtale: Sinan Antoon og Dima Wannous.
Antoons første roman betragtes af flere som “den irakiske roman par excellence“, og de senere er blevet modtaget med et væld af priser. Den yngre Wannous har siden 2009 været med i det prestigiøse arabiske litteraturprojekt Beirut39 og er en shooting star i syrisk litteratur. Altså skal det nok blive spændende!

14.00 Forfattersamtale
Morten Langeland og Sahar Mandour (kollaborativ udgivelse)
De kender ikke hinanden, men de har skrevet en bog sammen, som udkommer i forbindelse med  NorthLit. Dette udgør rammen for samtalen mellem de to forfattere, når de mødes på ARoS. 

15.00 Forfattersamtale Hanne Ørstavik og Samira Negrouche
Det er to vidt forskellige forfattere, der skal tale sammen. Negrouches digte er udfarende og politisk ladede, mens Ørstaviks prosa er mere nordisk i sin intimitet og minimalisme. På tværs af kulturelle og stilistiske forskelle vil de tale om deres egne og hinandens forfatterskaber.

16.00 Brancheseminar
Selvom store mængder litteratur på højt kunstnerisk niveau bliver skrevet i den arabisksprogede verden, er det ikke meget, der når til Norden. På dette seminar vil Andreas Delsett fra den norske litteraturfestival Saladin-dagene, Søren Møller Christensen, som er forlægger ved Vandkunsten, og Styrbjörn Gustafsson fra det svenske forlag Tranan mødes for diskutere formidlings- og udgivelsesarbejdet med litteratur fra Mellemøsten og Nordafrika.

Gellerup

13.00-14.00 Fælleslæsning med Læseforeningen – put ord i kaffen.
Læseforeningen varmer op til arrangementet med en guidet fælleslæsning på dansk af en kort tekst af Eman Mohammad Abd el-Rahim og Rasha Omran.
Det kræver ingen forberedelse, bare lyst til fælles læseglæde.
Læs mere her

14.00-15.30 Oplæsning 

Der er god grund til at møde op på Gellerup Bibliotek lørdag eftermiddag, hvor programmet står i den arabiske litteraturs tegn, når Hassan BlasimRasha Omran, og Eman Mohammad Abd El-Rahim læser op på arabisk og engelsk.

Der vil desuden være gratis bøger og festivalmerchandise til de første gæster, samt lidt godt til ganen.

Testrup Højskole

Oplæsning og læseværksted

Som opvarmning til santkhansfesten vil hele Testrup Højskole summe af liv lørdag eftermiddag. Deltag i læseværksted og hør oplæsning(er)

16.00 Læseværksted: NorthLit-udgivelserne læses med Emma Bess og Christian Dorph

17.00 Oplæsninger: Samira Negrouche, Hannah Ørstavik, Audun Morten og Jonas Rasmussen

18.00 Festmiddag (for alle med højskolepas)

20.00 Sankthansfest
med bål, båltaler, mad og koncert: 
Christian Hjelm og El Dor El Awal